Nu cred că există cineva care să nu își dorească să fie văzut într-un fel sau altul, să fie validat, apreciat, recompensat. Ego-ul nostru tânjește după stări pozitive cu care se încarcă și se valorizează. Însă contează extrem de mult sub ce formă facem asta.
Trăim în mijlocul oamenilor, interacționăm cu ei, ei sunt tocmai cei de la care primim aceste validări, sunt oameni la fel ca noi cu propriile emoții și nevoi. Așadar dacă acțiunile noastre îi rănesc, obținem exact efectul contrar.
Mulți vor să evolueze, să se ridice deasupra celorlalți, încercând să-i bage pe aceștia jos, să se folosească de ei pentru a se ridica, fără să țină cont de ce ar putea simți aceste persoane. Doar propriile nevoi contează și se folosesc de orice mijloc pentru a și le satisface. Această trăsătură se numește Egoism și este o caracteristică blamată de societate. Interacționăm unii cu alții și
acțiunile noastre îi influențează pe cei din jur într-un mod pozitiv sau negativ în funcție de natura lor.
Există o vorbă din bătrâni: „Altuia nu-i face ce ție nu-ți place „, care reflectă foarte bine ceea ce vreau să vă transmit. Aveți grijă de nevoile voastre însă nu le încălcați pe ale altora. Până la urmă societatea înseamnă colaborare, conviețuire, interacțiune, iar dacă noi alegem să o facem într-un mod negativ, consecințele vor fi pe măsură.
Ridicați-vă prin propriile puteri! Atunci aprecierea o să fie reală.