Sunt sigură că și voi ați văzut pe stradă, mai rar dar totuși există ☺, câte un cuplu: doi bătrânei care se țin de mână ducându-se cine știe unde. Sunt atât de frumoși încât nu ai cum să nu îi admiri și să te întrebi: „Ei cum au reușit? Ce au făcut astfel încât până la vârsta asta încă să mai simtă nevoia să se țină de mână când merg pe stradă?” Pentru că acest gest, a te ține de mână, este un gest intim care transmite emoții atât privitorului cât și ție, cel care îl faci.
Există un studiu care a vrut să vadă care este „formula de succes” a acestor cupluri cu mai mult de 50 de ani de relație funcțională și aș vrea să vă spun rezultatele pentru că sunt foarte interesante.
În urma interviului a peste 150 de cupluri cu o căsnicie funcțională cu o durată mai mare de 50 ani au reieșit următoarele caracteristici:
✍ comunicarea – element important în rezolvarea diverselor situații care pot apărea într-un cuplu și care a fost de altfel pe locul 1
✍ admirație și respect- un cocktail de emoții pe care, dacă le simțim, nu avem cum să devalorizăm persoana de lângă noi
✍ mici compromisuri de ambele părți, colaborarea – niciodată nu o să avem cum să întâlnim persoana „perfectă ” pentru că perfecțiunea este un concept oarecum utopic, așadar, atunci când comunicăm și reușim să ne punem și în locul celuilalt, putem găsi o soluție care să fie bună pentru ambele părți
Surprinzător nu? Îndrăgostirea și sexul nu sunt pe primele locuri în această „formulă magică „, poate pentru că pe termen lung își pierd din intensitate și importanță și până la final rămân alte valori care contează!