Vedeți voi, mereu avem de ales. De fapt conștient sau inconștient facem constant alegeri. Din punctul în care ne trezim dimineața: „ma ridic sau mai stau 5 min?”, până în momentul în care mergem la culcare „sting televizorul sau ma mai uit un pic?”

Numai că alegerile noastre au automat consecințe. Și fiecare ne dau alte stări.

Dacă alegem să ne gândim la griji, la ce nu funcționează ne încărcăm cu emoții negative și le tragem după noi pe parcursul zilei. Ne împovărează, ne îngreunează sufletul. Asta nu înseamnă să ignorăm situațiile dificile cu care ne confruntăm! Înseamnă doar că putem să alegem să ne gândim la ele într-un mod diferit.

Nu din rolul de victimă, ci din rolul de persoană care trebuie să găsească o soluție, o rezolvare la problemele cu care se confruntă. Această atitudine o să ne inducă o altă stare: starea de învingător, reușită, soluționare, ceea ce este cu totul diferit la nivel emoțional.

Totodată dacă alocăm timp să ne gândim la situațiile negative, înseamnă că ne putem aloca timp să ne gândim și la situațiile pozitive, la lucrurile bune care ni se întâmplă în viață și să ne încărcăm cu aceste stări care ne îmbogățesc, ne fac să ne simțim bine, norocoși, împliniți.

Dacă nu ne gândim la ele nu înseamnă că nu există. Cu siguranță există numai că alegem să le ignorăm, să le dăm o valoare mai mică. De ce am face asta? Este corect? Dacă este să fim într-adevăr corecți cu noi înșine ar trebui să aducem în planul conștiinței noastre ambele situații. Nu doar partea negativă, ci și partea pozitivă.

Așadar alegerea vă aparține. Faceți-o pe cea corectă!