Mi se întâmplă frecvent în cabinet, atunci când vorbim despre emoții pozitive, lumea să creadă că fericirea este ceva imposibil, foarte greu de atins. Că trebuie să treacă prin cine știe ce încercări herculiene ca să reușească să aibă parte de așa ceva în viața asta. Îi privesc cum vorbesc cu tristețe, cu dezamăgire pentru faptul că ei nu or să aibă acea putere să atingă acest sentiment vreodată. Nu mă pot abține să nu-i întreb: pe ei, ce-i face de fapt fericiți? Răspunsul, aproape sistematic este „Nu știu!”.
Vedeți voi, oamenii pot fi fericiți din te miri ce motive. Nu există o formulă standard pe care dacă o îndeplinești, doar atunci ajungi să simți acest sentiment. Putem fi fericiți atunci când suntem liniștiți sau când râdem alături de prieteni, când simțim că suntem valorizați sau când suntem conștienți de valoarea pe care o avem. Putem fi fericiți când ne cumpărăm ceva frumos, când stăm la o terasă și bem o cafea și mintea noastră se golește de griji, când ne jucăm cu copilul nostru și îi vedem râsul inocent. Putem fi fericiți din orice motiv!
Atâta timp cât o să avem așteptări nerealiste în privința fericirii, când așteptăm să rezolvăm acea formulă complicată pentru a putea-o atinge, nici nu o să ne dăm seama că noi, de fapt, avem momente când suntem fericiți! Doar că le anulăm, le facem să fie banale, neimportante.
Pe voi, ce vă face fericiți? Conștientizați acele momente ca să vă puteți umple viața cu ele!